G035Y0ND

OTTHON A VÁLTOZÁSBAN

Válj te is a transzformációk szakértőjévé-

megoldásfókuszú szervezetfejlesztés és design

(10 tanulási nap 8 hónapon keresztül)

Legyél te is otthon a változásokban: ebbe a 8 hónpos programba sűrítettük bele mindazt a gyakorlati tudást, amire szükséged lehet ahhoz, hogy szervezetek és közösségek sikeres és fenntartható fejlődését tudd támogatni, akár külsősként, akár a szervezet tagjaként. A megoldásfókuszú megközelítésmóddal egy teljesen új nézőpontot adunk, praktikus, egyszerű módszertanokkal kiegészítve, amikkel valóban látható változásokat tudsz elősegíteni meglepően egyszerűen. A program elvégeztével a látszólag átláthatatlan komplexitását a szervezeti változásoknak át tudod látni és konkrét eszközöket kapsz ahhoz, hogyan tudod őket a legjobban támogatni a továbbfejlődésükben és összehangolásukban.  

Ha te is ...

egy szervezeten belüli reformer, (csapat, közösség vagy terület) vezető(je), HR-es, coach, agilis coach, scrum master vagy (szervezetfejlesztő) tanácsadó vagy, akit érdekel, hogyan fogunk a jövőben máshogyan, de még jobban együtt dolgozni, vagy nap-mint-nap látod, hogy mennyi rejtett lehetőség van még a szervezetekben, és te is szeretnél tenni azért, hogy ezeket a lehetőségeket jobban kiaknázzuk, 

akkor...

ez a 8 hónapos program során olyan praktikus tudást szerezhetsz valódi esetek feldolgozásán keresztül, amiből te is megtanulhatod, hogyan hozd ki a legtöbbet a szervezetekből: hogyan lehet várakozáson felüli teljesítményt és olyan hangulatot teremteni, ami ott tartja a munkatársakat és mágnesként vonzza a csatlakozni vágyókat. 

A program végeztével: 

 1. sokkal jobban át fogod látni, hány féle különböző módon szervezhetjük magunkat a munka világában (hierarchikus, agilis, adaptív, fluid szervezetek, platform alapú szervezetek és még sok-más módozata annak, ahogyan szervezhetjük magunkat)

 2. átlátod a szervezeti komplexitást, a szervezeti struktúra és kultúra kapcsolódását, a technikai és emberi rendszerek egymásra hatását és ezek evolúciójának katalizálási módjait

 3. olyan módszereket fogsz tudni használni, amelyekkel a szervezeteket az organikus, evolucionáris módon tudod támogatni- nagy transzformációk helyett/mellett/után a megoldásfókusz lépésről-lépésre haladó folyamatos kalibrálási módszereivel.  

Amit biztosan magaddal viszel innen…

vezetőként:

olyan praktikákat, amikkel a csapatodat, (még ha csak ideiglenes csapat is) nagyon gyorsan tudod magas energia-szintre és teljesítményre repíteni. Átlátod a szervezeti transzformációk komplexitását és magabiztosan tudsz majd benne navigálni, támogatva a területed és a szervezet evolúcióját. 

 

HR szakemberként:

meg tudod erősíteni a HR szerepét és a kiszolgáló szerepből a szervezeti evolúciót támogató egyik kulcs-szereplővé tudsz válni. Olyan eszközöket kapsz, amelyek a szervezeti adaptivitás lehetőségének megteremtőjévé teszik a HR-t és azonnal az evolúció szolgálatába tudod őket állítani és a HR eszköztárát tudatosan össze tudod hangolni az evolúció irányával a nagyobb hatás érdekében. 

 

coach-ként:

akár egyéni, akár team-coaching ügyfeleidet jobban tudod támoagtni, ha te is megismered a szervezeti komplexitás megértését adó keretrendszerünket és a változásokban te is jobban tudod támogatni az ügyfeleidet. A programon szerzett tudással nagyobb fókuszú projekteket is magabiztosan tudsz vállalni-  otthon leszel a szervezeti transzformációkban és a szervezetek fejlesztésében. 

agilis coach-ként, scrum master-ként: 

olyan praktikus eszközöket kapsz, amik messze túlmutatnak az agilis csapatok rituális eseményein, magabiztosan tudod majd, mikor kell ez egyénre, mikor egy csapat működésére és mikor kell a szervezeti működés egészére figyelned és azt alakítanod, támogatnod, hogy a munkádat sikeresen tudd végezni és a szervezeti küldetéssel összhangban történjenek az evolúció és finomhangolás lépései. 

tanácsadóként:

az általad eddig ismert és használt módszertanokat és eszközöket egy új megvilágításba helyezheted: a szervezeti változások, fejlődés, transzformációk új megközeltásmódját megismerve te sem fogsz azon csodálkozni, miért tartjuk a változáskezelést elavultnak. Áttekintést kapsz arról, mikor melyik módszertan a leghatásosabb, ami még elfogadható a kiinduló paradigmából, de már jó eséllyel átvisz a vágyott állapotba. 

szervezetként, CEO-ként, tulajdonosként:

ha  a szervezet megreformálásán lelkesen dolgozó kollégáidat a szenvedélyük és kitartásuk mellé felvértezed a mai világhoz illeszkedő szervezetfejlesztési tudással és kompetenciákkal, akkor céged sokkal tudatosabban tudja kihasználni az előrelépés, az evolúció, a haladás irányába mutató kezdeményezéseket és meglepően jó üzleti eredményeket és elköteleződést tud létrehozni a szervezet küldetésének megvalósítása érdekében, fájdalmas és költséges szervezeti transzformációk nélkül. 

 

TARTALOM

1. MODUL  (2 nap): Megoldásfókuszú  szervezetfejlesztés és design és a figyelem fontossága az egyénre 

 Építs a már meglévő tudásodra, tapasztalatodra, hozd magaddal a szervezeti kihívást, amin dolgozol és fedezd fel, hogyan tudod a szervezeti evolúciót katalizálni:  

 • szervezetfejlesztési és design módszertanok áttekintése egy teljesen új nézőpontból

 • ismerd meg vagy frissítsd fel a tudásodat a megoldásfókuszú megközelítésről szervezetekben

 • fedezd fel, hol tudod a legnagyobb hatást előidézni már holnaptól

 • szerelkezz fel azokkal az eszközökkel, amik energiát, elköteleződést, a vártnál nagyobb teljesítményt idéznek elő, miközben a munkatársaid személyesen is fejlődnek

2. MODUL (2 nap): Kiemelkedő teljesítményű és elköteleződésű csapatok létrehozása és vezetése 

Gyűjtsd össze a leghatásosabb eszközöket, amiket a csapatokkal való munkában használhatsz: 

 • hogyan tudod a kiemelkedő csapat-légkört megteremteni, ami miatt maradnak a munkatársak

 • hogyan lehet az integrációnak, az elköteleződésnek és a közös felelősségnek új értelmet adni

 • mit jelent pontosan az, hogy a csapatokat át lehet vezetni az önszerveződésbe

 •  mi értelme van az agilis ceremóniáknak, ha nem csak vannak 

3. MODUL (2 nap): Hányféleképpen szervezhetjük magunkat a munka körül?

Ásd bele magad mélyebben abba, hogy milyen irányai is lehetnek a munka evolúciójának

 • a szervezetet létrehozó hiedelmek és ezek hatása a szervezet felépítésére, működésére, kultúrájára

 • a legújabb trendek megismerése, amik az adaptív szervezeti működés irányába vezetnek

 • a szervezeti Purpose szerepe ebben és milyen hiedelmek és szervező elvek vannak az Agilis, a Holacrácia, Szociokrácia, a Fluid, a Nyitott és a Platform alapú szervezetek mögött (a lista végtelen)

4. MODUL (2 nap): A munka és a szervezeti evolúció katalizálása- Hogyan jutunk el a vágyott állapotba? 

Fedezd fel hányféleképpen és hogyan tudsz hatással lenni egy szervezet, közösség és a munka evolúciójára

 • annak megértésével, hogy egy komplex rendszer hogyan változik, és ez a változás hogyan lehet energizáló

 • annak felfedezésével, hogy a különböző szervezetfejlesztési és design eszközök hogyan működnek másként a megoldásfókuszú szemlélettel

 • annak magabiztos tudásával, hogy melyik módszertan mikor a leghasznosabb

 • a saját munkakörnyezetedben azonnal kipróbálható kísérletekkel

5. MODUL (2 nap): A jövő már ma itt van

Mélyítsd el a tudásodat és hatásodat: 

 • a saját tanulásodra és fejlődésedre való reflexióval

 • a program struktúrájának és a saját résztvevői élményednek az összekapcsolásával (a folyamat hogyan befolyásolja az eredményt)

 • a tanuló csoportok tanulságaiból tanulással

 • építs a visszajelzésre, amit tanulótársaidtól kapsz

A TANULÁS ELMÉLYÍTÉSE

Minden modul között on-line kiscsoportos tanulási alkalom is lesz a valódi napi munkádban és a kísérletezéseid során felmerült kihívások támogatására. 

A FACILITÁTOR

 

Kalmár Elvira több mint 20 éves szervezetfejlesztői és design tapasztalattal és hazai és nemzetközi önszerveződő csapatok kialakításában szerzett vezetői gyakorlattal könnyed és mégis intenzív tanulást támogató tér kialakításával fogja a fejlődésedet támogatni. 

OTTHON A VÁLTOZÁSBAN

A modulok Budapesten a következő időpontokban lesznek: 

1. Modul (2 nap): 2020. január 24-25. 

1. Online 2 óras kiscsoportos tanulás . Időpont egyeztetés szerint.

2. Modul (2 nap): 2020. március 20-21. 

2. Online 2 óras kiscsoportos tanulás . Időpont egyeztetés szerint.

3. Modul (2 nap): 2020. június 5-6. 

3. Online 2 óras kiscsoportos tanulás . Időpont egyeztetés szerint.

4. Modul(2 nap): 2020. szeptember 25-26.

4. Online 2 óras kiscsoportos tanulás . Időpont egyeztetés szerint.

5. Modul (2 nap): 2020. október 16-17. 

A képzési napok 09.00- 17.30-ig tartanak, a második nap 16:00 órás végzéssel.

BERUHÁZÁS

920 000Ft a teljes képzés díja, ami a kurzusok helyszínét és a kávészünetek költségét is tartalmazza.

A képzés 10 nap és 4x3 óra online kiscsoportos alkalom, plusz igény szerint mentoring. A képzésen maximum 12 fő vehet részt. Részletfizetési igényedet a jelentkezési lapon jelezd (hány részletben szeretnéd kifizetni). 

Az első csoport elindult, a következő csoport várhatóan 2021-ben indul. Részvételi szándékodat kérlek jelezd azzal, hogy regisztrálsz. Fizetni az általad megjelölt részletekben és időpontokban tudsz a jövő év első felében. 

SZMT és EODF tagoknak 10% kedvezmény. 

 

Ingyenes Webinar

Ingyenes on-line alkalmainkon többed is megtudhatsz a programjainkról: mit jelent a jövő és erőforrás fókuszú szervezet-fejlesztés és-tervezés, hogyan válik ettől a megközelítésmódtól a változás evolúcióvá és hogyan válik könnyeddé és hatékonnyá az élet a szervezetben tőle.  

International Headquarters

Waldstätterstrasse 9
CH – 6003 Lucerne

Switzerland

+41 (0)41 210 39 73
info@solutionsurfers.com

elvira@gobeyond-project.com

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon

LINKS

© 2019 by solutionsurfers®