top of page
ODC accreditation logo for website 2020.png
CODP_colored_on_transparent_background_500x230px (1).png

OTTHON A VÁLTOZÁSBAN

Válj te is a transzformációk szakértőjévé és legyél te is 

nemzetközileg elismert CODP szakértő-

megoldásfókuszú szervezetfejlesztés és design

(10 tanulási nap 6 hónapon keresztül)

Legyél te is otthon a változásokban: ebbe a közel 100 órás programba sűrítettük bele mindazt a gyakorlati tudást, amire szükséged lehet ahhoz, hogy szervezetek és közösségek sikeres és fenntartható fejlődését tudd támogatni, akár külsősként, akár a szervezet tagjaként. A megoldásfókuszú megközelítésmóddal egy teljesen új nézőpontot adunk, praktikus, egyszerű módszertanokkal kiegészítve, amikkel valóban látható változásokat tudsz elősegíteni meglepően egyszerűen. A program elvégeztével a látszólag átláthatatlan komplexitását a szervezeti változásoknak át tudod látni és konkrét eszközöket kapsz ahhoz, hogyan tudod őket a legjobban támogatni a továbbfejlődésükben és összehangolásukban.

 

A program nemzetközileg akkreditált képzés, aminek az elvégzése téged is feljogosít arra, hogy a megfelelő gyakorlati óraszám megszerzésével nemzetközileg minősített szervezeti design szakértővé- CODP- vállj.  Különlegessége, hogy nem csak arra készít fel, hogyan segítsd szervezetfejlesztési tanácsadóként a szervezeteket az evolúciójukban, hanem arra is, hogy HR-esként, üzleti vezetőként is tudj szervezeti transzformációkat előkészíteni, elindítani és levezetni. 

Ha te is ...

egy szervezeten belüli reformer, (csapat, közösség vagy terület) vezető(je), HR-es, coach, agilis coach, scrum master vagy (szervezetfejlesztő) tanácsadó vagy, akit érdekel, hogyan fogunk a jövőben máshogyan, de még jobban együtt dolgozni, vagy nap-mint-nap látod, hogy mennyi rejtett lehetőség van még a szervezetekben, és te is szeretnél tenni azért, hogy ezeket a lehetőségeket jobban kiaknázzuk,

akkor...

ez a 8 hónapos program során olyan praktikus tudást szerezhetsz valódi esetek feldolgozásán keresztül, amiből te is megtanulhatod, hogyan hozd ki a legtöbbet a szervezetekből: hogyan lehet várakozáson felüli teljesítményt és olyan hangulatot teremteni, ami ott tartja a munkatársakat és mágnesként vonzza a csatlakozni vágyókat.

A program végeztével:

 1. sokkal jobban át fogod látni, hány féle különböző módon szervezhetjük magunkat a munka világában (hierarchikus, agilis, adaptív, fluid szervezetek, platform alapú szervezetek és még sok-más módozata annak, ahogyan szervezhetjük magunkat)

 2. átlátod a szervezeti komplexitást, a szervezeti struktúra és kultúra kapcsolódását, a technikai és emberi rendszerek egymásra hatását és ezek evolúciójának katalizálási módjait

 3. olyan módszereket fogsz tudni használni, amelyekkel a szervezeteket az organikus, evolucionáris módon tudod támogatni- nagy transzformációk helyett/mellett/után a megoldásfókusz lépésről-lépésre haladó folyamatos kalibrálási módszereivel.

Amit biztosan magaddal viszel innen…

vezetőként:

olyan praktikákat, amikkel a csapatodat, (még ha csak ideiglenes csapat is) nagyon gyorsan tudod magas energia-szintre és teljesítményre repíteni. Átlátod a szervezeti transzformációk komplexitását és magabiztosan tudsz majd benne navigálni, támogatva a területed és a szervezet evolúcióját.

 

HR szakemberként:

meg tudod erősíteni a HR szerepét és a kiszolgáló szerepből a szervezeti evolúciót támogató egyik kulcs-szereplővé tudsz válni. Olyan eszközöket kapsz, amelyek a szervezeti adaptivitás lehetőségének megteremtőjévé teszik a HR-t és azonnal az evolúció szolgálatába tudod őket állítani és a HR eszköztárát tudatosan össze tudod hangolni az evolúció irányával a nagyobb hatás érdekében.

 

coach-ként:

akár egyéni, akár team-coaching ügyfeleidet jobban tudod támoagtni, ha te is megismered a szervezeti komplexitás megértését adó keretrendszerünket és a változásokban te is jobban tudod támogatni az ügyfeleidet. A programon szerzett tudással nagyobb fókuszú projekteket is magabiztosan tudsz vállalni-  otthon leszel a szervezeti transzformációkban és a szervezetek fejlesztésében.

agilis coach-ként, scrum master-ként:

olyan praktikus eszközöket kapsz, amik messze túlmutatnak az agilis csapatok rituális eseményein, magabiztosan tudod majd, mikor kell ez egyénre, mikor egy csapat működésére és mikor kell a szervezeti működés egészére figyelned és azt alakítanod, támogatnod, hogy a munkádat sikeresen tudd végezni és a szervezeti küldetéssel összhangban történjenek az evolúció és finomhangolás lépései.

tanácsadóként:

az általad eddig ismert és használt módszertanokat és eszközöket egy új megvilágításba helyezheted: a szervezeti változások, fejlődés, transzformációk új megközeltásmódját megismerve te sem fogsz azon csodálkozni, miért tartjuk a változáskezelést elavultnak. Áttekintést kapsz arról, mikor melyik módszertan a leghatásosabb, ami még elfogadható a kiinduló paradigmából, de már jó eséllyel átvisz a vágyott állapotba.

szervezetként, CEO-ként, tulajdonosként:

ha  a szervezet megreformálásán lelkesen dolgozó kollégáidat a szenvedélyük és kitartásuk mellé felvértezed a mai világhoz illeszkedő szervezetfejlesztési tudással és kompetenciákkal, akkor céged sokkal tudatosabban tudja kihasználni az előrelépés, az evolúció, a haladás irányába mutató kezdeményezéseket és meglepően jó üzleti eredményeket és elköteleződést tud létrehozni a szervezet küldetésének megvalósítása érdekében, fájdalmas és költséges szervezeti transzformációk nélkül.

 

IMG_4458 2.HEIC

TARTALOM

1. MODUL  (2 nap): Megoldásfókuszú  szervezetfejlesztés és design és a figyelem fontossága az egyénre 

 Építs a már meglévő tudásodra, tapasztalatodra, hozd magaddal a szervezeti kihívást, amin dolgozol és fedezd fel, hogyan tudod a szervezeti evolúciót katalizálni:  

 • szervezetfejlesztési és design módszertanok áttekintése egy teljesen új nézőpontból

 • ismerd meg vagy frissítsd fel a tudásodat a megoldásfókuszú megközelítésről szervezetekben

 • fedezd fel, hol tudod a legnagyobb hatást előidézni már holnaptól

 • szerelkezz fel azokkal az eszközökkel, amik energiát, elköteleződést, a vártnál nagyobb teljesítményt idéznek elő, miközben a munkatársaid személyesen is fejlődnek

2. MODUL (2 nap): Kiemelkedő teljesítményű és elköteleződésű csapatok létrehozása és vezetése 

Gyűjtsd össze a leghatásosabb eszközöket, amiket a csapatokkal való munkában használhatsz: 

 • hogyan tudod a kiemelkedő csapat-légkört megteremteni, ami miatt maradnak a munkatársak

 • hogyan lehet az integrációnak, az elköteleződésnek és a közös felelősségnek új értelmet adni

 • mit jelent pontosan az, hogy a csapatokat át lehet vezetni az önszerveződésbe

 •  mi értelme van az agilis ceremóniáknak, ha nem csak vannak 

3. MODUL (2 nap): Hányféleképpen szervezhetjük magunkat a munka körül?

Ásd bele magad mélyebben abba, hogy milyen irányai is lehetnek a munka evolúciójának

 • a szervezetet létrehozó hiedelmek és ezek hatása a szervezet felépítésére, működésére, kultúrájára

 • a legújabb trendek megismerése, amik az adaptív szervezeti működés irányába vezetnek

 • a szervezeti Purpose szerepe ebben és milyen hiedelmek és szervező elvek vannak az Agilis, a Holacrácia, Szociokrácia, a Fluid, a Nyitott és a Platform alapú szervezetek mögött (a lista végtelen)

4. MODUL (2 nap): A munka és a szervezeti evolúció katalizálása- Hogyan jutunk el a vágyott állapotba? 

Fedezd fel hányféleképpen és hogyan tudsz hatással lenni egy szervezet, közösség és a munka evolúciójára

 • annak megértésével, hogy egy komplex rendszer hogyan változik, és ez a változás hogyan lehet energizáló

 • annak felfedezésével, hogy a különböző szervezetfejlesztési és design eszközök hogyan működnek másként a megoldásfókuszú szemlélettel

 • annak magabiztos tudásával, hogy melyik módszertan mikor a leghasznosabb

 • a saját munkakörnyezetedben azonnal kipróbálható kísérletekkel

5. MODUL (2 nap): A jövő már ma itt van

Mélyítsd el a tudásodat és hatásodat: 

 • a saját tanulásodra és fejlődésedre való reflexióval

 • a program struktúrájának és a saját résztvevői élményednek az összekapcsolásával (a folyamat hogyan befolyásolja az eredményt)

 • a tanuló csoportok tanulságaiból tanulással

 • építs a visszajelzésre, amit tanulótársaidtól kapsz

A TANULÁS ELMÉLYÍTÉSE

Minden modul között on-line kiscsoportos tanulási alkalom is lesz a valódi napi munkádban és a kísérletezéseid során felmerült kihívások támogatására. 

IMG_4424.HEIC
DSC_0178_edited.jpg

A FACILITÁTOR

 

Kalmár Elvira több mint 20 éves szervezetfejlesztői és design tapasztalattal és hazai és nemzetközi önszerveződő csapatok kialakításában szerzett vezetői gyakorlattal könnyed és mégis intenzív tanulást támogató tér kialakításával fogja a fejlődésedet támogatni. Nemzetközi CODP minősítéssel rendelkezik, amit te is megszerezhetsz a képzés elvégzésével. 

CODP_colored_on_transparent_background_500x230px (1).png

OTTHON A VÁLTOZÁSBAN
2024 ősz-ONLINE

A modulok interaktív online workshopok formájában magyarul a következő időpontokban lesznek:

1. Modul: 2024. szeptember 12-13. 

2. Modul: 2024. október 10-11.

3. Modul: 2024. november 14-15. 

4. Modul: 2024. december 5-6.

5. Modul: 2025. január 16-17.

A képzési napok 09.00- 17.00-ig tartanak, a második nap 16:30 órás végzéssel.

A modulok között Online vagy személyes 2 órás kiscsoportos mentoring alkalmak időpontjait a résztvevők egyeztetik egymással. 

Egyéni mentoring lehetőség is van, ha az ügyed gyorsabban halad, mint a képzés. 

BERUHÁZÁS

 

3690 CHF a teljes képzés díja, ami magába foglalja az ODC-ODF-EODF által akkreditált képzés elvégzéséről szóló diplomát, egyéves ingyenes tagságot az ODC-ben és ingyenes részvételi lehetőséget egy évig az ODC szakmai webináriumain.

A képzés 10 teljes nap és 4x2 óra kiscsoportos mentoringból áll, plusz igény szerint egyéni mentoring is igénybe vehető. A képzésen egy csoportban maximum 12 fő vehet részt. Részletfizetési igényedet a jelentkezési lapon jelezd (hány részletben szeretnéd kifizetni).

Részvételi szándékodat kérlek jelezd azzal, hogy regisztrálsz. Fizetni az általad megjelölt részletekben és időpontokban tudsz.

SZMT és EODF tagoknak 10% kedvezmény.


Ingyenes online konzultáció

Ingyenes on-line alkalmainkon többed is megtudhatsz a programjainkról: mit jelent a jövő és erőforrás fókuszú szervezet-fejlesztés és-tervezés, hogyan válik ettől a megközelítésmódtól a változás evolúcióvá és hogyan válik könnyeddé és hatékonnyá az élet a szervezetben tőle.  

bottom of page